Онлайн дрогерия PHARMINA.EU. Удостоверение № 51/19.09.2019 от РЗИ София.

Мащерка оп. х 50 гр
1.20 лв.
Продуктов No: 77 Продуктов код: 2021 Производител: БИЛЕК

Билката Мащерка съдържа етерично масло, танини, флавоноиди, киселини, горчиво вещество и други.

Стъблата Мащерка са тънки, листата са вечнозелени и в повечето видове са подредени в срещуположни двойки, на форма са овални, ненарязани и малки, между 4 и 20 мм на дължина. Билката Мащерка е с цветовете, които са в гъсти терминални съцветия с неравни чашки с триделна горна устна и цепната долна устна. Венчето на растението Мащерка е тубуларно, дълго 4-10 мм, бяло, розово или виолетово. Мащерка расте в Европа, Северна Америка и Азия.

 

От дълбока древност мащерка е използвана, като подправка в гозбите, като чай, като консервант за храни. Поради нейния аромат билката се изгаряла като тамян, при различни религиозни ритуали.

Запарка от Мащерка повишава жизнения тонус и остротата на ума, използва се за дезинфекция срещу заболявания и болести. Влияе благоприятно на горните дихателните пътища, при кашлица, бронхити, астма,  за облекчаването на стомаха и червата при гастрит, язва, колит и метеоризъм.

Кутията съдържа 50 g сухи, ронени листа и цветове Мащерка, поставени в опаковка от фолио.

Указания за употреба: Запарете 1 чаена лъжичка ронени цветове и листа от Мащерка в 250 ml кипяща вода 30 минути при стайна температура. Прецедете през марля. Трайността на запарката е 12 часа, при условие че се съхранява в хладилник при температура 20-80С без да замръзва.

Пийте от прецедената запарка по 250 ml 4 пъти дневно преди ядене.

Доставката на всеки продукт се извършва до офис на куриерската фирма по желание на клиента със "СПИДИ" или "ЕКОНТ". За покупка над 70 лв. разходите по доставката са за сметка на Pharmina2007!

Подобни продукти

Бронхолек оп. х 70 гр 1.45 лв.
Ехинацея Плюс Фитолек чай оп. х 20 3.35 лв.
Невен оп. х 30 гр 1.10 лв.
ФИН ЗЕЛЕН ЕЧЕМИК (СТРЪКОВЕ) на прах оп х 200 гр 33.18 лв.
Живовлек широколист оп. х 50 гр 1.60 лв.